Кратък бе разговорът между кандидат-премиера на ГЕРБ проф. Николай Габровски и Българската социалистическа

...
Кратък бе разговорът между кандидат-премиера на ГЕРБ проф. Николай Габровски и Българската социалистическа
Коментари Харесай

Нинова отряза ГЕРБ за кабинет, но мълчи за третия мандат

Кратък бе разговорът между кандидат-премиера на ГЕРБ проф. Николай Габровски и Българската социалистическа партия. Както съобщи и във вторник, водачът на социалистите Корнелия Нинова и партията й няма да поддържат първия мандат за сформиране на правителство с мандат на партията на Бойко Борисов.

" Проф. Габровски, тук сме от почитание към Вас и с цел да Ви кажем три фрази. Приемете нашите почетения като персона и като експерт. Ние няма да подкрепим държавно управление, излъчено от Вас като претендент за министър-председател, така като това съгласно нас е държавно управление на ГЕРБ. Ние имаме дългогодишни връзки с партия ГЕРБ, те не са конюнктурни, не са от през вчерашния ден, в продължение на години ние имаме своите разногласия и несъгласия по метода на ръководство на страната. Тази наша позиция остава непроменена ", сбита бе соцводачката.

На собствен ред проф. Габровски още веднъж изведе като акцент основните цели, за които съгласно него следва да се бори политическата класа - приемането на нужните за използването на Плана за възобновяване закони, влизането в Шенген и еврозоната.

" Ролята ми, влизайки в тази роля на посредник, е тези дългогодишни връзки да бъдат по някакъв метод закърпени. Защото обстановката е мощно притеснителна и то притеснителна от позиция на това, че всички осъзнават, че едни нови предварителни избори не могат да доведат до нищо положително, в противен случай, ще задълбочат рецесията ", аргументира се кандидат-премиерът на ГЕРБ.

Няма късмет да бъде подкрепен първият мандат, само че с втория и третия има опция за конструктивизъм, " върна топката " Корнелия Нинова.

" Когато пристигна време за тези мандати, ще имате нашия коментар ", коментира темата на брифинг в парламентарните коридори постфактум тя. При изискване, че не бъде осъществен първият изследователски мандат за сформиране на кабинет, Националният съвет на Българска социалистическа партия следва да с събере, с цел да реши по какъв начин да действа при възможен втори или трети опит за сформиране на държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР